Земјотрес со јачина од 5,8 степени го погоди Иран

Нема информации за бројот на загинатите и материјалната штета во земјотресот

1333327
Земјотрес со јачина од 5,8 степени го погоди Иран

Земјотрес со јачина од 5,8 степени го погоди градот Сенган во источната иранска провинција Разави Хорасан.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Сеизмолошкиот центар пrи Техеранскиот универзитет, епицентарот на утринскиот земјотрес со јачина од 5,8 степени што се случи во 07.59 часот беше градот Сенган во источната иранска провинција Рaзaви Хорасан.

Земјотресот се случи на длабочина од 8 км.

Нема информации за бројот на загинатите и материјалната штета во земјотресот.Слични вести