Самоа и Кирибати, а веднаш по нив и Нов Зеланд влегоа во новата 2020 година

Адреса на прославите во Нов Зеланд кој најпрвин ја пречека новата 2020 година, како секоја година и оваа беше Скај Тауер, најголемиот град каде што се собраа илјадници граѓани за да го прослават доаѓањето на Новата година

1332632
Самоа и Кирибати, а веднаш по нив и Нов Зеланд влегоа во новата 2020 година

Малите пафицички острови Самоа и Кирибати, а веднаш по нив и Нов Зеланд, кои се наоѓаат на јужната полутопка најпрвин влегоа во новата 2020 годин.

Нов Зеланд ја пречека новата деценија со приреден величествен огномет

Прославите по повод дочекот на новата 2020 година го зафатија целиот свет.

Во новата 2020 година први влегоа островите Самоа и Кирибати во Тихиот Океан (Пацификот), а први јануари 2020 година последни ќе го дочекаат жителите во Американска Самоа и на островот Нију во јужен Пацифик. 

Адреса на прославите во Нов Зеланд кој најпрвин ја пречека новата 2020 година, како секоја година и оваа година беше Скај Тауер, најголемиот град во Нов Зеланд, Окленд, каде што се собраа илјадници граѓани за да го прослават доаѓањето на Новата година.

Илјадници лица во новата година влегоа во придружба на величествен огномет.

Два часа по Нов Зеланд пак, во новата 2020 година влезе Австралија.Слични вести