Во експлозија на бомба во Авганистан загинаа 10 цивили

Портпаролот во кабинетот на претседателот Ешреф Гани, Сидик Сидики истакна дека во експлозија на бомба поставена на патот во провинцијата Газне во Авганистан, животот го загубија 10 цивили, а 6 мина цивили се ранети

1322995
Во експлозија на бомба во Авганистан загинаа 10 цивили

Во експлозија на бомба поставена на патот во провинцијата Газне во Авганистан, животот го загубија 10 цивили.

Портпаролот во кабинетот на претседателот Ешреф Гани, Сидик Сидики во дадената изјава за печатот истакна дека бомбата којашто била поставена на патот којшто ги поврзува населените места Газне и Чагату експлодирала во моментот на поминување на возило во кое се наоѓале цивили.

Сидики рече дека притоа во експлозијата на бомбата поставена на патот од страна на Талибан животот го загубиле 10 цивили, а 6 мина цивили биле ранети.Слични вести