Во вооружен напад на Талибан во Авганистан загинаа 10 припадници на полицијата

Претседателот на градскиот совет на провинцијата Кундуз Јусуф Ајуби истакна дека вооружени членови на Талибан ја нападнале полициската станица во областа Џој Бегум во населеното место Имам Сахип и убиле 10 полицајци, а тројца полицајци раниле

1318995
Во вооружен напад на Талибан во Авганистан загинаа 10 припадници на полицијата

Во реализиран напад од страна на членовите на Талибан врз полициска станица во населеното место Имам Сахип во провинцијата Кундуз во северниот дел на Авганистан загинаа 10 припадници на полицијата.

Претседателот на градскиот совет на провинцијата Кундуз Јусуф Ајуби истакна дека вооружени членови на Талибан ја нападнале полициската станица во областа Џој Бегум во населеното место Имам Сахип и убиле 10 полицајци, а тројца полицајци раниле.

Ајуби рече дека во вооружениот судир имало загуби и на страната на Талибан.Слични вести