Во воздушните напади на руските воени авиони во Идлиб загинаа 6 цивили, а најмалку 10 се ранети

Во воздушните напади на руските воени авиони врз населените места во подрачјето на градот Идлиб загинаа 6 цивилим, а најмалку 10 мина се ранети

1317873
Во воздушните напади на руските воени авиони во Идлиб загинаа 6 цивили, а најмалку 10 се ранети

Во воздушните напади на воените авиони на Русија и режимот на Бешар Асад врз населените места во границите на Зоната за намалување на затегнатоста (деескалација) во Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, животот го загубија 6 цивили, а најмалку 10 мина се ранети.

Според Опсерваторијата за авиони на воените опозиционери, воени авиони на Русија и Асадовиот режим реализираа воздушни напади врз населеното места Серакиб, местата Кефренбил и Бидама и врз селата Кефер, Сеџне, Брзабор, Маратирме, Тух, Дар, Кебире, Тел Дем и Тел Катра.

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана во Идлиб, во воздушните напади на руските воени авиони врз селото Кефер Сеџне загинаа тројца цивили, а по еден цивил во нападите врз населеното место Серакиб и селата Брзабор и Маратирме, вкупно 6 мина цивили, а најмалку 10 мина се ранети.

 Слични вести