Во три одделни експлозии во Багдад загинаа 6 лица, а 11 се ранети

Во главниот град на Ирак Багдад се случија три одделни експлозии во кои загинаа 6 лица, а 11 се ранети

Во три одделни експлозии во Багдад загинаа 6 лица, а 11 се ранети

Во три одделни експлозии во главниот град на Ирак, Багдад, загинаа 6 лица, а 11 лица се ранети. 

Според добиени информации од безбедносни извори, едниот од двата мотоцикли со бомба бил експлодиран во близина на една џамија во југозападниот дел, а вториот мотоцикл во делот на општините во источниот дел на главниот град Багдад.

Исти извори истакнуваат дека бил експлодиран експлозив поставен на патот и во областа Шааб во североисточниот дел на главниот град. 

Во овие три одделни експлозии животот го загубија 6 лица, а 11 се ранети.

Инаку, главниот град на Ирак, Багдад, се наоѓа во центарот и на антивладините демонстрации коишто два месеци како продолжуваат во земјата.Слични вести