Трамп: „Нема да ги објавиме финансиските извештаи пред претстојните претседателски избори“

Судската постапка во Њујорк е незаконски. Јас сум чист.

1310592
Трамп: „Нема да ги објавиме финансиските извештаи пред претстојните претседателски избори“

Американскиот претседател Доналд Трамп рече дека нема да ги објават финансиските извештаи пред претседателските избори закажани за 2020.

Во објавата преку профилот на претседателот Трамп направи даде појаснување во врска со „финансиските извештаи“ за чие објавување Демократите подолг период вршат притисок.

Трамп истакна дека покрај тоа што сите финансиски и даночни записи и извештаи поминаа низа рацете на специјалниот обвинител Роберт Мулер кој е одговорен за истрагата во врска со Русија, не беше постигнат никаков резултат, сегашниот лов на вештерки продолжува од страна на њујоршките демократски адвокати кои ги истражуваат сите мои финансиски договори.

Трамп рече дека „судската постапка во Њујорк е незаконски. Јас сум чист и кога го поднесов финансискиот извештај пред претседателските избори во 2020 што е моја одлука, единствено што ќе можат да видат е податокот дека сум многу побогат од она што можат да го замислат.“

Американскиот претседател Доналд Трамп во рамките на изборната кампања во 2016 година одби да ги објави даночните пријави поради што беше мета на критики.

Тврдењата на американскиот весник „Њујорк Тајмс“ кои ги изнесе во октомври 2018 дека „Трамп затајува данок од милиони долари“ долг период се најдоа на дневниот ред на САД.Слични вести