Терористите на ПКК/ЈПГ ги доведоа во неупотреблива состојба црквите, болниците и училиштата

Терористите на ПКК/ЈПГ ги претворија во свои борбени позиции и складишта за оружје и муниција црквите, болниците и училиштата во источниот дел на реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, со што ги доведоа во неупотреблива состојба овие објекти

1307880
Терористите на ПКК/ЈПГ ги доведоа во неупотреблива состојба црквите, болниците и училиштата

Министерството за национална одбрана во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер соопшти дека терористичката организација ПКК/ЈПГ ги претвори во свои борбени позиции и складишта за оружје и муниција црквите, болниците и училиштата во источниот дел на реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, со што им нанесе голема штета на овие објекти.

Терористичката организација ПКК/ЈПГ, го претвори во своја борбена позиција и го доведе во неупотреблива состоја училиштето во селото Нукра во градчето Раулајн, источно од реката Еуфрат.

 

 Слични вести