Терористите на ПКК/ЈПГ во последните 24 часа извршија 11 провоцирачки напади врз подрачјето на операцијата Извор на мирот

Министерството за национална одбрана соопшти дека терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ во последните 24 час реализираа 11 провоцирачки/вознемирувачки напади врз подрачјето на операцијата Извор на мирот

1301360
Терористите на ПКК/ЈПГ во последните 24 часа извршија 11 провоцирачки напади врз подрачјето на операцијата Извор на мирот

Терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ во последните 24 час реализираа 11 провоцирачки/вознемирувачки напади од кои повеќето со хаубици и антитенковски ракети врз подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.

Во објавеното соопштение на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер им се одделува место на последните случувања во подрачјето на операцијата Извор на мирот.

Во соопштението стои следното: „Додека од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) целосно се почитува постигнатата спогодба за воспоставување на безбедната зона, од друга страна терористите на ПКК/ЈПГ продолжуваат со провокациите насочени против подрачјето на операцијата Извор на мирот. Терористите во последните 24 часа извршија 11 провоцирачки/вознемирувачки напади од кои повеќето со хаубици и антитенковски ракети.“Слични вести