Во напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 21 лице

Талибанските милитанти реализирале напад врз населеното место Акча во провинцијата Џузџан и во нападот загинале 21 лице од кои 20 припадници на безбедносните сили и еден цивил, а 5 мина полицајци биле ранети

1296620
Во напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 21 лице

Во реализиран напад од страна на талибанските милитанти врз населеното место Акча во провинцијата Џузџан во северниот дел на Авганистан загинаа 21 лице од кои 20 припадници на безбедносните сили и еден цивил, а 5 мина полицајци се ранети.

Кајмакамот на населеното место Акча Гулам Сахи Субхани во дадената изјава за печатот истакна дека талибанските милитанти реализирале напад врз калето Балахисар во центарот на населеното место Акча и дека притоа во нападот загинале 21 лице од кои 20 припадници на безбедносните сили и еден цивил, а 5 мина полицајци биле ранети.

Субхани рече дека по нападот контролата со калето преминала во рацете на Талибан и воедно талибанските милитанти заробиле и 5 мина припадници на безбедносните сили.

Во објавеното соопштение од Талибан пак, се тврди дека во нападот биле убиени 27 војници.Слични вести