Во Кина се сруши паркиралиште и животот го загубија 8 работници, а двајца работници се повредени

Според веста на новинската агенција „Ксихнуа“, се сруши едно подземно паркиралиште коешто било градено во областа Гуишанху во градот Гуијанг во провинцијата Гуиџу при што животот го загубија 8 работници, а двајца работници се повредени

1296396
Во Кина се сруши паркиралиште и животот го загубија 8 работници, а двајца работници се повредени

При рушење на паркиралиште коешто било градено во провинцијата Гуиџу во југозападниот дел на Кина животот го загубија 8 работници, а двајца работници се повредени.

Според веста на новинската агенција „Ксихнуа“, се сруши едно подземно паркиралиште коешто било градено во областа Гуишанху во градот Гуијанг во провинцијата Гуиџу.

За време на несреќата во делот кадешто работеле 14 работници, 10 работници останале затрупани под наносот од земја.

Притоа во активностите за пребарвање и спасувње двајца работници биле спасени повредени, а биле извлечени мртвите тела на 8 загинати работници. 

Локалните кинески власти започнаа истрага за откривање на причината поради рушењето на градбата.Слични вести