Во Нигерија се убиени 35 членови на терористичката организација Боко Харам

Директорот за односи со јавноста и комуникации на Воздушните сили на Нигерија Ибикунле Дарамола истакна дека во реализирана операција против терористичката организација Боко Харам се неутрализирани 35 членови на организацијата

1293237
Во Нигерија се убиени 35 членови на терористичката организација Боко Харам

Во реализирана операција против терористичката организација Боко Харам во североисточниот дел на Нигерија се неутрализирани 35 членови на организацијата.

Директорот за односи со јавноста и комуникации на Воздушните сили на Нигерија Ибикунле Дарамола истакна дека во областа Букар Мерам во провинцијата Борно е реализирана операција од копно и воздух против терористичката организација Боко Харам.

Дарамола рече дека во операцијата се убиени 35 членови на терористичката организација и е запленета муниција на организацијата.Слични вести