Во воружен напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 16 припадници на безбедносни сили

Шефот на полицијата во Кундуз Абдул Решит Бешир истакна дека во реализиран вооружен напад врз полициската станица во населеното место Али Абад загинале 16 припадници на безбедносните сили, а биле убиени голем број членови на Талибан

1292648
Во воружен напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 16 припадници на безбедносни сили

Во реализиран вооружен напад од страна на талибанските милитанти врз населеното место Али Абад во провинцијата Кундуз во сееврниот дел на Авганистан загинаа 16 припадници на авганистанските безбедносни сили.

Шефот на полицијата во Кундуз Абдул Решит Бешир истакна дека десетици членови на Талибан извршиле напад врз полициската станица.

Велејќи дека во вооружениот напад загинале 16 припадници на безбедносните сили, Бешир рече дека во вооружениот судир до кој дошло по нападот биле убиени голем број членови на Талибан.  

Абдул Решит Бешир истакна дека продолжува операцијата против Талибан во населеното место.Слични вести