Во вооружен судир во Авганистан загинаа 20 припадници на безбедносните сили

Талибански милитанти реализирале напад врз населеното место Гизаб во провинцијата Урузган во кој загинале 20 приапдници на безбедносните сили, а биел убиени и 18 талибански милитанти и 22'јца биле ранети

1291774
Во вооружен судир во Авганистан загинаа 20 припадници на безбедносните сили

Во вооружен судир помеѓу талибанските милитанти и авганистанските безбедносни сили во населеното место Гизаб во провинцијата Урузган во загинаа 20 припадници на безбедносните сили

Портпаролот на Управата на полицијата во Урузган Хатаб Ханџар во дадената изјава за печатот истакна дека откако талибанските милитанти го нападнале центарот на Гизаб дошло до вооружен судир.

Велејќи дека во вооружениот судир во последните 48 часа загинаа 20 припадници на безбедносните сили, Ханџар рече дека во судирот се убиени 18 талибански милитанти, а 22'јца се ранети.

Во објавеното соопштение од Талибан пак, се тврди дека по реализираниот напад е преземена контролата на неколку воени станици.Слични вести