Во нападите на терористите на ЈПГ/ПКК од Менбич врз Џераблус загинаа 6 цивили

Сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК од подрачјето на Менбич реализираше ракетни и топовски гранатирање врз некои села во Џераблус кое се наоѓа под контрола на сириските воени опозиционери, во кои загинаа 6 цивили, а 13 мина се ранети

1288672
Во нападите на терористите на ЈПГ/ПКК од Менбич врз Џераблус загинаа 6 цивили

Во реализирани напади од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК врз населените места во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во северниот дел на Сирија загинаа 6 цивили, а 15 мина се ранети.

Сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК од подрачјето на Менбич реализираше ракетни и топовски гранатирање врз некои села во населеното место Џераблус кое се наоѓа под контрола на сириските воени опозиционери.

Во овие терористички напади загинаа 6 цивили, а 13 мина се ранети.

Во меѓувреме, во 4 топовски напади реализирани од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК врз населеното место Азез во северниот дел на Сирија, беа ранети двајца цивили.Слични вести