Приврзаниците на терористичката организација ЈПГ/ПКК продолжуваат да ја тероризираат Европа

Во период кога операцијата Извор на мирот наполнува 8 дена, симпатизерите на терористичката ЈПГ/ПКК реализираа повеќе од 20 напади во европските земји

1289210
Приврзаниците на терористичката организација ЈПГ/ПКК продолжуваат да ја тероризираат Европа

Сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ продолжува да ја тероризира (да врши насилства) Европа.

Приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, под рувото на одржување протести против операцијата Извор на мирот којашто е започната со цел да се уништи терористичкиот коридор за кој се водат обиди да се формира на јужната граница на Турција и да се донесе мир и спокојство во регионот, почнаа да вршат вршат терористички активности, да ги тероризираат европските градови.

Во период кога операцијата Извор на мирот наполнува 8 дена, симпатизерите на терористичката ЈПГ/ПКК реализираа повеќе од 20 напади во европските земји.

Приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК кои ги поставија на мета турските граѓани кои живеат во земји како Германија, Белгија, Швајцарија, Финска, Италија па дури и Северна Македонија, истовремено реализираа напади и врз турските амбасади, работните места и здруженијата на турските граѓани и врз џамии, а воедно подметнаа и пожари.Слични вести