Изречена затворска казна и парична казна за лицето кое подметнало пожар во џамија во Холандија

Во објавеното соопштение од Судот на Северна Холандија се истакнува дека лицето кое во април подметнало пожар во една џамија во градот Леуварден било осудено на затворска казна од 36 месеци и било пресудено да плати отштета во износ од 1.300 евра

1281553
Изречена затворска казна и парична казна за лицето кое подметнало пожар во џамија во Холандија

На лицето кое подметнало пожар во една џамија во градот Леуварден во Холандија во која оделе лица од мароканско потекло, му е изречена затворска казна од 3 години и парична казна во износ од 1.300 евра. 

Во објавеното соопштение од Судот на Северна Холандија се истакнува дека лицето кое во април подметнало пожар во една џамија во градот Леуварден било осудено на затворска казна од 36 месеци (3 години) и било пресудено да плати отштета во износ од 1.300 евра.

Во соопштението на судот се вели дека лицето напаѓач, ги запалило вреќите за отпад коишто ги оставил пред џамијата и со овој чиј ги довел во голема опасност џамијата и животите на имамот (оџата) кој живеал во џамијата и оние кои се наоѓале (верниците) внатре во џамијата.Слични вести