Авионска несреќа на карго авион во Украина: 3 лица загинаа, а тројца се повредени

Карго авионот „An-12“ кој летал од Виго (Шпанија) за Лвов (Украина) поради тоа што му снемало гориво слетал принудно во близина на аеродромот „Данило Галицкого“ во Лавов и во несреќата животот го загубиле 3 лица, а тројца беа повредени

1281799
Авионска несреќа на карго авион во Украина: 3 лица загинаа, а тројца се повредени

Во авионска несреќа во градот Лвов во Украина кога еден карго авион поради тоа што му снемало гориво бил принуден итно да се приземји, животот го загубиле 3 лица, а тројца биле повредени.

Во објавеното соопштение што го даде украинското Министерство за инфраструктура се истакнува дека карго авионот „An-12“ кој од шпанскиот град Виго летал за украинскиот град Лвов поради тоа што му снемало гориво слетал принудно во близина на аеродромот „Данило Галицкого“ во Лавов.

Во несреќата до која што дошло при принудното приземјување на карго авионот животот го загубиле 3 лица, а тројца биле повредени.Слични вести