Во напад во Нигерија загинаа 13 лица од кои 8 војници, а голем број се ранети

Членови на терористичката организација Боко Харам реализираа напад на воен пункт на магистралниот пат Губио-Магумери во провинцијата Борно во североисточниот дел на Нигерија во кој животот го загубија 13 лица од кои 8 војници, а голем број лица се ранети

Во напад во Нигерија загинаа 13 лица од кои 8 војници, а голем број се ранети

Во реализиран напад од страна на терористичката организација Боко Харам во североисточниот дел на Нигерија животот го загубија 13 лица, од кои 8 војници, а голем број лица се ранети.

Според вестите објавени во националниот печат, членови на терористичката организација Боко Харам реализираа напад на воен пункт на магистралниот пат Губио-Магумери во провинцијата Борно.

Во нападот животот го загубија 13 лица од кои 8 војници, а голем број лица се ранети.

Од страна на нигериската армија засега не е објавено било какво соопштение во врска со случајот.Слични вести