Уставниот комитет за Сирија ќе се состане на 30 октомври во Женева

По неговото формирање беше соопштено дека Уставниот комитет за Сирија ќе се состане на 30 октомври во швајцарскиот град Женева

1277892
Уставниот комитет за Сирија ќе се состане на 30 октомври во Женева

Уставниот комитет за Сирија ќе се состане на 30 октомври во швајцарскиот град Женева.

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес на 23 септември соопшти дека е формиран Уставниот комитет за Сирија и рече дека откако ќе се состане со страните ќе го свика комитетот на состанок.Слични вести