Русија го зголемува воениот капацитет во својата база Химејмим во Сирија

Во објавеното соопштение од руското Министерство за одбрана се истакнува дека се зголемува капацитетот на воздушната база Химејмим во градот Латакија во Сирија.

1277193
Русија го зголемува воениот капацитет во својата база Химејмим во Сирија

Руското министерство за одбрана соопшти дека го зголемува воениот капацитет во воздушната база Химејмим во Сирија. 

Во објавеното соопштение од министерството се истакнува дека се зголемува капацитетот на руската воздушна база Химејмим во градот Латакија во Сирија.

Во соопштението се вели дека во воздушната база има 30 воени авиони од типот Су и воени хеликоптери од типот Ми.Слични вести