САД воведоа санкција врз Централната банка на Иран

Американскиот претседател Доналд Трамп соопшти дека е воведена санкција против Централната банка на Иран и истата ја окарактеризира како "најголема санкција којашто се спроведува против една земја"

1273579
САД воведоа санкција врз Централната банка на Иран

Американскиот претседател Доналд Трамп соопшти дека донеле одлука за спроведување санкција против Централната банка на Иран.

Трамп во својот говор во Овалната канцеларија оваа воведена санкција против Иран ја окарактеризира како "најголема санкција којашто се спроведува против една земја". 

Американскиот претседател Доналд Трамп во врска со затегнатоста помеѓу САД и Иран пак, истакна дека Вашингтон секогаш е спремен по прашањето на воените опции.Слични вести