Во вооружен напад во Демократска Република Конго животот го загубија 14 цивили

Неидентифкувани лица реализираа вооружен напад на едно село во североисточниот дел на Демократска Република Конго во кој животот го загубија 14 цивили, а четворица се ранети

1272547
Во вооружен напад во Демократска Република Конго животот го загубија 14 цивили

Во реализиран вооружен напад од страна на неидентификувани лица на едно село во североисточниот дел на Демократска Република Конго животот го загубија 14 цивили.

Во објавеното соопштение од граѓанската организација по име „Banza Charite“ која делува во регионот се истакнува дека напаѓачите во утринските часови реализирале напад на селото Дар кај градот Дјугу во провинцијата Итури.

Во нападот животот го загубиле 14 цивили, а четворица биле ранети.

Армијата на Демократска Република Конго исто така го потврди нападот, меѓутоа засега не се споделени детални информации во врска со случајот.Слични вести