Во напад во Авганистан загинаа најмалку 7 лица, а 93“јца се ранети

Во градот Калат, престолнината на провинцијата Забул во Авганистан, беше реализиран напад со возило бомба во кој животот го загубија најмалку 7 лица, а 93“јца се ранети

1272434
Во напад во Авганистан загинаа најмалку 7 лица, а 93“јца се ранети

Во реализиран напад со возило натоварено со бомби пред зградата за разузнавање во градот Калат, престолнината на провинцијата Забул во Авганистан, животот го загубија најмалку 7 лица, а 93“јца се ранети.

Полициски функционери соопштија дека во близина на областа каде што е реализиран нападот се наоѓа градската болница во Калат и дека меѓу ранетите се наоѓаат и болни лица и нивни блиски.

Како што се истакнува, се стравува од зголемување на бројот на загинатите и ранетите во нападот.

Одговорноста за нападот ја презеде Талибан.Слични вести