Земјотреси во Индонезија и Ерменија

Земјотрес со јачина од 5,7 степени ја погоди индонезиската провинција Северна Сулавеси

1267511
Земјотреси во Индонезија и Ерменија

Земјотрес со јачина од 5,7 степени ја погоди индонезиската провинција Северна Сулавеси.

Според соопштението кое беше објавено од страна на

Заводот за метеорологија, клима и геофизика, соопшти дека епицентарот на земјотресот се наоѓаше на 14 км југоисточно од подрачјето Меленгуан кое е поврзано кон островот Талауд а кое се наоѓа на северната страна на провинцијата. Земјотресот се случи на длабочина од 10 км

Според првите претпоставки, во земјотресот нема загинати или повредени.

По земјотресот не беше прогласена алармантна состојба поради евентуална опасност од цунами.

Од друга страна на северната страна на Ерменија се случи земјотрес со јачина од 4,7 степени во близината на градот Ташир на границата сои Грузија.

Американскиот центар за геолошки истражувања соопшти дека епицентарот на земјотресот со јачина од 4,7 степени се наоѓаше на 11 км западно од градот Ташир.

Земјотресот се случи на длабочина од 7.6 км.

Земјотресот беше почувствуван и во околните погранични градови во Турција.Слични вести