Човечко стампедо во Ирак на Денот Ашура: Загинаа најмалку 31 лице, а 100-тина се повредени

Според првични добиени информации во човечкото стампедо животот го загубиле 31 лице, 100-тина се повредени од кои некои потешко, а се стравува од зголемување на бројот на жртвиѕе

1267022
Човечко стампедо во Ирак на Денот Ашура: Загинаа најмалку 31 лице, а 100-тина се повредени

Во човечко стампедо во една џамија во која се одржувала церемонија по повод Денот Ашура во светиот шиитски град Кербела (Карбала) во Ирак, според првични информации, животот го загубиле 31 лице, а 100-тина биле повредени.

Според најновата вест објавена од страна на француската новинска агенција "АФП", за време на церемонијата по повод Денот Ашура во една шиитски џамија во градот Кербела во Ирак дошло до човечко стампедо. 

Според првични добиени информации во стампедото животот го загубиле 31 лице, а 100-тина лица биле повредени.

Се стравува од зголемување на бројот на загинатите. Слични вести