Во две експлозии во градот Куета во Пакистан загина едно лице

Според вестите објавени во локалните медиуми, во експлозија во една работна просторија во Куета, престолнината на провинцијата Белуџистан во Пакистан, животот го загуби едно лица, а 6 мина се ранети од кои двајца полицајци и двајца новинари

1264515
Во две експлозии во градот Куета во Пакистан загина едно лице

Во две последователни експлозии во градот Куета во Пакистан според првични добиени информации животот го загуби едно лице, а 12 мина се ранети. 

Според вестите објавени во локалните медиуми, во експлозија во една работна просторија во Куета, престолнината на провинцијата Белуџистан животот го загуби едно лица, а 6 мина се ранети.

Откако на местото на настанот дојдоа полицијата и екипите за прва помош се случи втора експлозија чија причина засега не е позната.

Во оваа втора експлозија беа ранети 6 лица од кои двајца полицајци и двајца новинари. 

Ранетите беа префрлени на лекување во околните болници.Слични вести