Во вооружен напад во Тексас, во САД загинаа најмалку 5 лица

Во вооружен напад во близина на еден купопродажен центар во сојузната држава Тексас, во САД загинаа најмалку 5 лица, а 21 лице е рането

1261654
Во вооружен напад во Тексас, во САД загинаа најмалку 5 лица

Во реализиран вооружен напад во сојузната држава Тексас во Соединетите Американски Држави (САД) животот го загубија најмалку 5 лица, а 21 лице е рането. 

Нападот е извршен во близина на еден купопродажен центар во областа помеѓу градовите Мидленд и Одеса во сојузната држава Тексас.

Напаѓачот пукал наоколу со огнено оружје врз луѓето од возилото во кое се наоѓал.

Полицијата во Мидленд преку својата сметка на социјалната мрежа Твитер информира дека напаѓачот бил убиен.

Полицијата во врска со нападот го повика народот да остане во безбедни места и соопшти дека за привремено е затворен и Универзитетот за печат Пермиан во Тексас.

Американскиот претседател Доналд Трамп исто така на својата сметка на социјалната мрежа Твитер истакна дека од страна секретарот за правда Вилијам Бар бил информиран во врска со нападот.

Велејќи дека Федералното истражно биро (ФБИ) и безбедносните сили се интересираат одблизу со случајот и додаде дека и самиот ќе ги следи одблизу случувањата.Слични вести