Во пожар во хемиска фабрика во Индија загинаа најмалку 13 лица

Во една хемиска фабрика во сојузната држава Махараштра во Индија најпрвин дојде до експлозија, а потоа избувна пожар во кој загинаа најмалку 13 лица, а приближно 58 лица се повредени

1261541
Во пожар во хемиска фабрика во Индија загинаа најмалку 13 лица

Во една хемиска фабрика во Индија најпрвин дојде до експлозија, а потоа избувна пожар во кој животот го загубија 13 лица. 

Во една хемиска фабрика во Дуле во сојузната држава Махараштра во Индија се случи експлозија во цилиндрите за гас, а потоа избувна пожар.

Како што се истакнува во големиот пожар кој што избувнал во моментот кога во фабриката се наоѓале приближно 100 работници, животот го загубија најмалку 13 лица, а 58 мина се повредени.

Надлежни велат дека внатре во фабриката се уште имало луѓе и дека активностите за спасување се во тек. Слични вести