Експлозии во Газа

Според првите претпоставки, во двете посебни експлозии во западна Газа загинаа 3 полицајци, а голем број лица беа повредени од кои едно потешко.

1259916
Експлозии во Газа

Шефот на политичкото биро на Хамас, Исмаил Ханије во писмената соопштение во врска со експлозиите во западна Газа рече дека без оглед на димензиите на експлозиите ќе бидат земени под контрола и дека безбедносните сили располагаат со моќ на справување со сите услови тешкотии.

Ханије изрази убедување дека „наскоро ќе бидат откриени и сторителите на експлозиите. Газа ќе се соочи со сите заговори. Сето она што не можеа да го направат со војна и блокада, не ќе можат да го направат ниту со овој вид акции“.

Според првите претпоставки, во двете посебни експлозии во западна Газа загинаа 3 полицајци, а голем број лица беа повредени од кои едно потешко.

МВР соопшти дека веднаш по експлозиите сите безбедносни единици го зголемија нивото на будност и преминаа во готовс позиција.Слични вести