Во пожар на патнички брод на индонезискиот остров Јава 23 лица се водат како исчезнати

Надлежни истакнуваат дека од бродот на кој што како што се наведува заедно и со членовите на посадата имало вкупно 142 лица, досега биле евакуирани 139 лица и дека се трага по уште 23 лица кои се водат како исчезнати

1257519
Во пожар на патнички брод на индонезискиот остров Јава 23 лица се водат како исчезнати

Како што се истакнува во пожар кој што избувнал на еден патнички брод во близина на Масалембу на островот Јава во Индонезија, 23 лица се водат како исчезнати.

Соред засега непозната причина избувнал пожар на еден патнички брод по име „KM Santika“ кој што носел и автомобили.

Патничкиот брод од градот Сурабаја во провинцијата Источна Јава пловел за областа Калимантан на островот Борнео.

Надлежни истакнуваат дека од бродот на кој што како што се наведува заедно и со членовите на посадата имало вкупно 142 лица, досега биле евакуирани 139 лица.

Продолжуваат активностите за пребарување и спасување по уште 23 лица кои се водат како исчезнати.Слични вести