Громот во Полска беше причина за смртта на 5 лица

Во бурата која ја фати групата 5 лица, од кои две деца беа погодени од громот.

1257148
Громот во Полска беше причина за смртта на 5 лица

Во громот што го погоди планинскиот венец Татри меѓу Полска и Словачка загинаа 5 лица од кои 2 беа деца.

Група планинари кои се искачија на врвот Гиевонт висок ги фати бура.

Во бурата која ја фати групата 5 лица, од кои две деца беа погодени од громот. Високиот претставник на областа Краков Пјотр Квик рече дека 4 од посмртните остатоци биле Полјаци, а еден Словак.Слични вести