Телефонски разговор помеѓу катарскиот емир Ал Тани и рускиот претседател Путин

Двајцата лидери во телефонскиот разговор дискутираа за регионалните случувања и билатералните односи

1253607
Телефонски разговор помеѓу катарскиот емир Ал Тани и рускиот претседател Путин

Катарскиот емир Тамим бин Хамад Ал Тани и рускиот претседател Владимир Путин остварија телефонски разговор.

Двајцата лидери во телефонскиот разговор дискутираа за регионалните случувања и билатералните односи.

Според веста на катарската официјална новинска агенција „QNA“, катарскиот емир Тамим бин Хамад Ал Тани го побарал по телефон рускиот претседател Владимир Путин.

Во телефонскиот разговор станало збор за развојот на стратешките односи помеѓу двете земји и за актуелните регионални случувања.Слични вести