Либиски борбен авион принудено слета на аеродромот во Тунис

Безбедносни избори истакнуваат дека здравствената состојба на пилотот

1240314
Либиски борбен авион принудено слета на аеродромот во Тунис

Либиски борбен авион поради дефект беше принуден да слета на воениот аеродром на југот на Тунис.

Безбедносен туниски извор кој сакаше да остане анонимен рече еден либиски борбен авион кој полета од воената база Ел Ватије во близината на границата со Тунис, поради дефект принудено слета на воениот аеродром на Тунис во подрачјето Бени Газил во јужната провинција Меднин.

Безбедносни избори истакнуваат дека здравствената состојба на пилотот е добра и дека идентитетот на авионот односно дали припаѓа на Халифе Хафтер, лидерот на вооружените групи кои војуваат во Либија или на националната влада на единство во главниот град која има меѓународна легитимност, ќе биде утврдено по истрагата што ќе се изврши.Слични вести