Алеви: „Приведени се сите оние кои се бават со шпионажа во името на САД и другите странски земји“

Идентитетите на лицата кои се бават со шпионажа во името на Централната разузнавачка агенција (ЦИА) ќе бидат објавени денес

1239781
Алеви: „Приведени се сите оние кои се бават со шпионажа во името на САД и другите странски земји“

Претседателот на разузнавачката агенција на Иран Махмуд Алеви рече дека во Иран се приведени сите оние кои се бават со шпионажа во името на САД и другите странски земји.

Според веста на „Новинската агенција на иранските студенти“, Алеви на прес конференцијата што ја одржа по состанокот на владата во Техеран рече:

„Утврдивме голем број лица во различни полиња и значајни центри кои се бават со шпионажа во името на САД и другите странски земји. По приведувањето, ги предадовме на судските власти“.

Алеви не даде точен број во врска со приведените лица, додавајќи дека идентитетите на лицата кои се бават со шпионажа во името на Централната разузнавачка агенција (ЦИА) ќе бидат објавени денес.Слични вести