Напад на џамија во Германија

Од видео снимките на безбедносните камери на џамијата може да се види како напаѓачите влегуваат џамијата и нанесуваат материјална штета на управната соба и зградата за услуги и кутиите за собирање помош ги отвораат со кршење

1236481
Напад на џамија во Германија

Неидентификувани лица кои влегоа во зградата за услуги на една џамија во германскиот град Келн нанесоа материјална штета и ги скршија кутиите за собирање помош.

3 лица кои влегоа во џамијата Чорвеилер коа е приврзана кон Управата за верски прашања на турско-исламската заедница нанесоа материјална штета на џамијата.

Од видео снимките на безбедносните камери на џамијата може да се види како напаѓачите влегуваат џамијата и нанесуваат материјална штета на управната соба и зградата за услуги и кутиите за собирање помош ги отвораат со кршење.

Во врска со нападот властите започнаа истрага.Слични вести