Во Нигерија се преврте траект: Се удавија најмалку 11 лица

Според вестите во локалниот печат на Нигерија, траект кој што пловел по реката Гоулбин Маради во јужниот дел на земјата и на кој се наоѓале приближно 50 лица се превртел при што животот загубиле најмалку 11 лица, а четворица се воделе како исчезнати

Во Нигерија се преврте траект: Се удавија најмалку 11 лица

При превртување на траект во областа Маради во јужниот дел на западноафриканската држава Нигерија, според првични информации, животот го загубија најмалку 11 лица, а четворица се водат како исчезнати.

Според вестите објавени во локалниот печат, траект кој што пловел по реката Гоулбин Маради во јужниот дел на земјата и на кој се наоѓале приближно 50 лица се превртел.

Надлежни истакнуваат дека во случајот животот го загубиле најмалку 11 лица, а четири лица се воделе како исчезнати.Слични вести