Потпретседателот на САД Мајк Пенс говореше на самитот „Обединети Христијани за Израел (CUFI) 2019“

Потпретседателот на САД Мајк Пенс во говорот што го доржа на самитот „Обединети Христијани за Израел (CUFI) 2019“ рече: „Иран, тоа што САД ја држат оваа земја под контрола, не треба да го меша со неодлучност“

1232430
Потпретседателот на САД Мајк Пенс говореше на самитот „Обединети Христијани за Израел (CUFI) 2019“

Потпретседателот на Соединетите Американски Држави (САД) Мајк Пенс говореше на отворањето на самитот „Обединети Христијани за Израел (CUFI) 2019“ кој што се одржа во главниот град Вашингтон каде што даде изјави во врска со присутната затегнатост со Иран.

Пенс рече: „Иран, тоа што САД ја држат оваа земја под контрола, не треба да го меша со неодлучност.“

Велејќи дека неговата земја е отворена за да разговара со Иран во рвска со нуклеарната програма и дека не сакаат војна, Пенс се осврна на тоа дека исто така и управата на Трамп е подготвена да ги одбрани интересите на САД и своите граѓани. 

Американскиот потпретседател Мајк Пенс во својот говор рече: „Иран, тоа што САД ја држат оваа земја под контрола, не треба да го меша со неодлучност. Ќе продолжиме да се спротивставуваме на лошото влијание кое што го создава Иран, ќе продолжиме да вршиме притисок врз економијата на оваа земја и апсолутно нема да дозволиме Иран да се стекне со нуклеарно оружје.“

 Слични вести