Во напад на Талибанците во Авганистан загинаа 14 чувари и еден цивил

Портпаролот на губернијата Гор Абдулхај Хатиби истакна дека по нападот на Талибанците на станицата на чуварите во Девлетјар во Гор дојде до вооружен судир во кој загинаа 14 чувари, 7 чувари беа ранети, а имаше загуби и на страната на Талибанците

1215293
Во напад на Талибанците во Авганистан загинаа 14 чувари и еден цивил

Во реализиран напад од страна на Талибанците на една станица на чуварите во Гор во западниот дел на Авганистан загинаа 14 чувари и еден цивил.

Портпаролот на губернијата Гор Абдулхај Хатиби истакна дека по нападот на Талибанците на станицата на чуварите во населеното место Девлетјар во Гор дојде до вооружен судир.

Велејќи дека во судирот загинаа 14 чувари, Хатиби истакна дека  беа ранети и 7 мина чувари. 

Хатиби рече дека во вооружениот судир имаше загуби и на страната на Талибанците.

Освен тоа беше споделена и информацијата дека во судирот загина и еден цивил.Слични вести