Во хеликоптерска несреќа во Грузија загинаа 3 лица

Во населеното место Степантсминда кај градот Казбеги на оддалеченост од 3 часа од главниот град Тбилиси се урна приватен хеликоптер при што во несреќата животот го загубија двајца патници и пилотот на хеликоптерот

1214291
Во хеликоптерска несреќа во Грузија загинаа 3 лица

При уривање на приватен хеликоптер во градот Казбеги во Грузија животот го загубија 3 лица.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во населеното место Степантсминда кај градот Казбеги на оддалеченост од 3 часа од главниот град Тбилиси се урна приватен хеликоптер.

Во соопштението се вели дека во несреќата животот го загубија двајца патници и пилотот на хеликоптерот.

Во врска со случајот е поведена истрага.Слични вести