Во близина на индонезискиот остров Сулавеси се преврте товарен брод

Според веста објавена во весникот „Компас“, во близина на западниот брег на островот Сулавеси во Индонезија поради неповолни временски услови се преврте товарен брод на кој се наоѓале 18 членови на посадата

1214125
Во близина на индонезискиот остров Сулавеси се преврте товарен брод

При превртување на товарен брод во близина на островот Сулавеси во Индонезија досега едно лице е спасено, а 17 лица се водат како исчезнати.

Според веста објавена во весникот „Компас“, во близина на западниот брег на островот Сулавеси во Индонезија поради неповолни временски услови се преврте товарен брод на кој се наоѓале 18 членови на посадата.

Надлежни истакнуваат дека досега од морето е спасено живо едно лице, а 17 лица се водат како исчезнати.

Продолжуваат активностите за пребарување и спасување во чии рамки се трага по исчезнатите во морето.Слични вести