Во нападот во Идлиб загинаа 5 лица

Режимот на Асад во утринските часови на вториот ден на празникот Рамазан бајрам изврши воздушен и копнен напад на подрачјата Кенсафра, Ел Тух, Дер Сунбул и Кефер Авид

1213929
Во нападот во Идлиб загинаа 5 лица

Вториот ден на празникот Рамазан бајрам, борбените авиони на режимот на Асад во Сирија ја бомбардираа Зоната за деескалација во Идлиб. Во анпадот загинаа 5 лица.

Режимот на Асад во утринските часови на вториот ден на празникот Рамазан бајрам изврши воздушен и копнен напад на подрачјата Кенсафра, Ел Тух, Дер Сунбул и Кефер Авид во рамките на Зоната за деескалација во Идлиб.

Според локални извори, во воздушниот напад на подрачјето Кефер Авид во Идлиб загинаа 5 лица од кои повеќето беа деца.Слични вести