Њујорк летово ќе биде обоен во црвено бела боја

На 9 јуни Конзулатот пред општината Бруклин ќе организира Турски ден во Америка

1211542
Њујорк летово ќе биде обоен во црвено бела боја

Генералниот конзулат на Турција во Њујорк во соработка со општината Бруклин во рамките на одбележувањето на манифестацијата Турски ден во Америка на 9 јуни, на пат излегува под геслото „Њујорк летово ќе биде обоен во црвено бела боја“.

На 9 јуни Конзулатот пред општината Бруклин ќе организира Турски ден во Америка.

На манифестацијата ќе учествува интепретаторот Мустафа Сандал.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на конзулатот беше истакнато дека во САД живеат околу 500 илјади Турци.

Оваа манифестација е многу значајна од аспект на можноста што ја пружа на Турците кои живееме во Њујорк и Америка без оглед на политичките и идеолошки разлики, нашите семејства, заедно со американски пријатели да се дружиме.Слични вести