Во вооружени напади во Нигерија животот го загубија 23 лица

Портпаролот на полицијата во провинцијата Замфара Мухамед Шеху истакна дека во селата Тунга и Кабаже се реализирани напади од страна на вооружени лица, моторциклисти во кои животот го загубија 23 лица, а голем број лица се ранети

1210198
Во вооружени напади во Нигерија животот го загубија 23 лица

Во вооружени напади во северозападниот дел на Нигерија животот го загубија 23 лица.

Портпаролот на полицијата во провинцијата Замфара Мухамед Шеху истакна дека во селата Тунга и Кабаже во провинцијата се реализирани напади од страна на вооружени лица, моторциклисти.

Шеху рече дека во нападите животот го загубија 23 лица, а голем број лица се ранети.

Велејќи дека во местата за кои станува збор се испратени безбедносни сили, истиот портпарол напомена дека во врска со нападите е започната истрага.Слични вести