Раст на нафтените приходи на Русија во првиот кватал

Русија од извозот на нафта се стекна со приходи од 129 милијарди долари, додека од извозот на природен гас од 49,1 милијарда долари

1200376
Раст на нафтените приходи на Русија во првиот кватал

Приходите на Русија од извозот на нафта во првиот квартал на годинава во споредба со истиот период лани се зголемија за 3,1 отсто и достигнаа 29.1 милијарда долари.

Според податоците на Руската Федерална царинска Служба (ФТС), обемот на извозот на нафта во првиот квартал на годинава во Русија во споредба со истиот период лани се зголеми за 6,8 отсто и се зголеми за 65,9 милиони тони.

Извозот на природен гас на Русија  во првиот квартал на годинава во споредба со истиот период лани се намали за 0,4 отсто и на 61,5 милијарди метри кубни гас, додека извозот на течен природен гас (ЛНГ) со раст од 19,7 отсто се зголеми на 11,7 милиони метри кубни.

Русија од извозот на нафта се стекна со приходи од 129 милијарди долари, додека од извозот на природен гас од 49,1 милијарда долари.Слични вести