Бројот на загинатите во самоубиствениот напад во Багдад се зголеми на 7 лица

Според добиени информации од ирачки безбедносни извори, самоубиствен напаѓач ја активирал бомбата на себе на пазарот во квартот Ел-Џемиле во областа Садр во источниот дел на Багдад и притоа загинале 7 лица

1198606
Бројот на загинатите во самоубиствениот напад во Багдад се зголеми на 7 лица

Бројот на загинатите во реализираниот самоубиствен напад во главниот град на Ирак, багдад, се зголеми на 7 лица.

Според добиени информации од ирачки безбедносни извори, самоубиствен напаѓач ја активирал бомбата на себе на пазарот во квартот Ел-Џемиле во областа Садр во источниот дел на Багдад.

Во нападот загинале 7 лица.

Во претходното објавено соопштение  беше истакнато дека во нападот загинало едно лице, а 8 мина биле ранети.

Инаку, во ирачкиот главен град Багдад во последните месеци преовладуваше средина на стабилност далеку од терор и напади.Слични вести