Северноатлантскиот Совет на НАТО ќе се состане во Турција

Во рамките на состанокот Медитерански дијалог на НАТО што ќе се одржи на 6 и 7 мај ќе учествуваат и партнерските земји

1194388
Северноатлантскиот Совет на НАТО ќе се состане во Турција

Северноатлантскиот Совет на НАТО во својство на највисок одлучувачки механизам по повод 25-та годишнина од Медитеранскиот дијалог под претседателството на  генералниот секретар Јенс Столтенберг ќе се состане во Турција.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на НАТО, во рамките на состанокот Медитерански дијалог на НАТО што ќе се одржи на 6 и 7 мај ќе учествуваат и партнерските земји.

Состанокот ќе се одржи во Турција по повод одбележувањето на 25-та годишнина на Медитеранскиот дијалог.

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг освен тоа што ќе претседава со состанокот исто така ќе оствари билатерални средби со високи турски воени претставници.Слични вести