Во лизгањето на земјиштето во Џаму Кашмир загинаа 5 лица

Едно комби кое патуваше по селските патишта на селото Пијакул Кара во подрачјето Дода во провинцијата Џаму Кашмир за време на лизгањето на земјиштето остана под една голема карпа

1189913
Во лизгањето на земјиштето во Џаму Кашмир загинаа 5 лица

Во несреќата која се случи лизгањето на земјиштето во Индија загинаа 5, а 9 лица беа повредени. Едно комби како последица на лизгањето на земјиштето остана под една голема карпа.

Според информациите кои беа објавени во медиумите на Индија се истакнува дека едно комби кое патуваше по селските патишта на селото Пијакул Кара во подрачјето Дода во провинцијата Џаму Кашмир, за време на лизгањето на земјиштето остана под една голема карпа.

Властите соопштија дека во несреќата загинаа 5, а 9 лица беа повредени и беа префрлени во болница на лекување.Слични вести