Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица, а две лица се киднапирани

Во објавените вести во нигерискиот печат се истакнува дека вооружени лица кои дошле со моторцикли пукале наоколу во областа Канкара во провинцијата Катсина, при што животот го загубиле 10 лица, а две лица биле киднапирани

1188559
Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица, а две лица се киднапирани

Во реализиран вооружен напад во северозападниот дел на Нигерија животот го загубија 10 лица, а две лица се киднапирани.

Во објавените вести во нигерискиот печат се истакнува дека вооружени лица кои дошле со моторцикли пукале наоколу во областа Канкара во провинцијата Катсина.

Притоа во вооружениот напад животот го загубија 10 лица, а две лица се киднапирани. 

Од друга страна, директорот за односи со јавноста и комуникација на Воздушните сили на Нигерија (НАФ) Ибикунле Дарамола изјави дека во реализирана операција против вооружени лица во провинцијата Замфара се убиени 16 членови на вооружани банди.

Дарамола воедно напомена дека во операцијата се фатени и 18 вооружени лица и е запленета значајна количина муниција.Слични вести