Поплавите во Пакистан во последните два дена одзедоа 39 животи, а голем број лица се повредени

Во поплавите во провинциите Хајбер-Пахтунва во северозападниот дел и Белуџистан во југозападниот дел на Пакистан во последните два дена животот го загубија 39 лица, а голем број лица се повредени

1184980
Поплавите во Пакистан во последните два дена одзедоа 39 животи, а голем број лица се повредени

Во поплавите предизвикани од поројните врнежи од дожд во Пакистан животот го загубија 39 лица, а голем број лица се повредени.

Во објавеното соопштение од Центарот на Националната управа за елементарни непогоди се истакнува дека во поплавите во провинциите Хајбер-Пахтунва во северозападниот дел и Белуџистан во југозападниот дел на земјата во последните два дена животот го загубија 39 лица, а голем број лица се повредени. 

Во наведените две провинции поради поплавите сериозно се оштетени голем број куќи, а некои се целосно срушени.

Метеоролошките работници истакнуваат дека поројните врнежи од дожд се очекува да продолжат уште два дена.Слични вести